Vereniging van Erkende Pannenkoekenrestaurants

Vernieuwd contract met J.J. Darboven!

Goed nieuws voor alle koffieliefhebbers! VEP heeft een nieuw contract gesloten met koffieleverancier J.J. Darboven. Deze nieuwe overeenkomst bevat scherpe deals en de kiloprijs voor koffie is heel aantrekkelijk.

Over J.J. Darboven

J.J. Darboven is een van de VEP-partners met een aantrekkelijk aanbod voor jou als lid als het gaat om koffie, koffieapparatuur en aanverwante producten. J.J. Darboven is een warme dranken leverancier van de Italiaanse koffiemelanges Alfredo Espresso en de biologische en Fairtrade koffiemelanges Café Intención. Darbovenop biedt deze specialist ook aanverwante producten als suiker, melk, porselein, glaswerk, presentatiemateriaal EN koffieapparaten.

Scherpe inkoopprijzen  

J.J. Darboven heeft speciaal voor alle leden bij Vereniging van Erkende Pannenkoekenrestaurants een zeer scherpe inkoopprijs op niet alleen koffieproducten, maar ook thee, cacao, ijskoffie en apparatuur!

VEP-voordel:

  • 35% korting op álle koffie;
  • €3,75 samenwerkingsbonus op alle koffie vanaf de eerste kilo;
  • 10 - 40% korting op overige producten;
  • Hoge korting op nieuwe apparatuur pistonmachines, volautomaat koffiemachines & latiz;
  • 1e jaar gratis huur en onderhoud bij huurapparaten.

J.J. Darboven op bezoek!

Tussen nu en eind april zal J.J. Darboven alle leden bezoeken en alles vertellen over deze nieuwe, nog betere samenwerking met de Vereniging van Erkende Pannenkoekenrestaurants. Mocht je daar al een afspraak voor willen maken, neem vooral contact op met VEP accountmanager Rick van den Oetelaar.

Winnaars NK Pannenkoeken bakken 2023

Zilver en brons bij NK Pannenkoeken bakken

Tijdens de Horecava 2023 in de Rai in Amsterdam vond het NK pannenkoeken bakken voor de achtste keer plaats. Met trots kunnen wij vertellen dat twee van onze aangesloten leden in de prijzen zijn gevallen. 

'Koeshi' bekroond met zilver

Ewout van Pannenkoe in Krimpen aan den IJssel is tweede geworden met zijn pannenkoekencreatie genaamd ‘Koeshi’. Dit is een pannenkoek die gepresenteerd word in de vorm van verschillende soorten sushi. De pannenkoek wordt onder meer afgetopt met mascarpone, witte chocoladesaus, aardbeiensaus, merengue en sinaasappelschil. 

Brons voor Simon van De Heikamp

Ook Simon Kamperman van De Heikamp in Ruurlo is in de prijzen gevallen. Hij werd derde met zijn creatie genaamd ‘Vanille Flamboyé’, met als basis carrot cake, aangevuld met onder meer sinaasappelzest, mascarpone en parels van karamel. Een leuk extraatje: Simon bakte zijn pannenkoek met graan van De Heikamp zelf.

Winnaar: The American Classic van Rohini Atwaroe

Het deelnemersveld van het NK pannenkoeken bakken 2023 bestond uit zeven deelnemers van verschillende pannenkoekenrestaurants. De opdracht was om binnen een kwartier, twee identieke, zoete creaties te maken. Hierbij lette de jury op uitstraling, creativiteit, smaakbeleving, eetbaarheid, samenstelling en inkoopprijs. De pannenkoeken werden beoordeeld door een vakjury, waarin Nick Toet (kok, bekend van Youtube-kanaal EtenmetNick), Merijn Jansma (eigenaar In den Gloeiende Gerrit in Amersfoort, vicevoorzitter KHN), Steven Strijbosch (CEO CityGuys.nl) en Kees Haalboom (directeur Pannenkoekenhuizen) zaten. Daarnaast was er een heuse kinderjury die de pannenkoeken beoordeelde. Winnaar van de wedstrijd: Rohini Atwaroe met haar creatie: The American Classic. Ze gebruikte blauwe bessen, ahornsiroop geïnfuseerd met lavendel, beurre noisette, whiskey maple glazed bacon strips en sinaasappelzest. Wij kijken nu al uit naar het NK Pannekoeken bakken van 2024!

View the embedded image gallery online at:
https://veponline.nl/nieuws/12-nieuws#sigProId3726db2e7f

Halloween pannenkoek met onze poedersuiker mallen

Zodra de eerste blaadjes van de bomen vallen en het weer donkerder begint te worden, is het tijd voor Halloween! Om de pannenkoeken voor de kleintjes angstaanjagend lekker te maken gebruik je de drie Halloween-mallen van de VEP. Download de bestanden, knip de figuurtjes uit, bestrooi ze met poedersuiker en zorg voor een griezelig smakelijke pannenkoek!

De Halloween 'spook'-mal download je hier

vep_halloween_spook-mal.png

De Halloween 'vleermuis'-mal download je hier.

vep_halloween_vleermuis-mal.png

De Halloween 'pompoen'-mal download je hier.

vep_halloween_pompoen-mal.png

Wie is de beste pannen​koeken​bakker van NL?

Donderdag 12 jannuari is het zover. Dan wordt er gestreden voor de titel "Beste pannenkoekenbakker van Nederland". Tijdens de Horecava 2023 zal het NK Lekkerste Pannenkoek georganiseerd worden door Stichting de Lekkerste Wedstrijden. Samen met YouTube-kok Nick Toet (bekend van Eten met Nick) zal dit jaar ook iemand vanuit VEP in de jury zitten.

Wie van de VEP-leden kunnen wij aanmoedigen? Of sta jij volgend jaar op het podium?

Stroop & Rozijnen speciaalbier

Niet alleen liefhebbers van pannenkoeken, maar ook bierliefhebbers haasten zich vanaf nu naar een erkend pannenkoekenrestaurant. De Vereniging van Erkende Pannenkoekenrestaurants (VEP) en ’s werelds bekende bierbrouwerij De Molen lanceren namelijk een uniek speciaalbier: ‘Stroop & Rozijnen’. Dit unieke stroopkleurige blond bier is speciaal voor de branchevereniging gebrouwen en vooralsnog alleen bij aangesloten restaurants te verkrijgen.

Karamel en een fruitige touch

Stoop & Rozijnen is verrijkt met Rode Karamelmout en Caramout die een lichte smaak van karamel en noten afgeven. De gebruikte hop draagt bij aan een fruitige touch. “We zijn heel blij met het resultaat. Dit is het ultieme bier bij een lekkere pannenkoek, en dan maakt het niet uit of die met zoet of hartig beleg wordt gegeten,” aldus Pim, bestuurslid van de VEP. 

In samenwerking met Brouwerij de Molen

Van Japan tot Noorwegen en van de Verenigde Staten tot Denemarken: wereldwijd staat Brouwerij de Molen bekend om zijn brede en zeer gevarieerde collectie aan bieren. De brouwerij doet niets liever dan het ontwikkelen van speciaalbier dat nieuw van smaak, geur en ingrediënten is. De uitdaging van de VEP om een speciaal pannenkoekenbier te ontwikkelen, past dan ook helemaal in hun straatje. “Stroop & Rozijnen past goed binnen ons assortiment en we hopen dan ook dat deze exclusieve samenwerking nog een vervolg krijgt,” vertelt Christiaan Peijnenburg van Brouwerij De Molen, onderdeel van Swinkels Family Brewers.

Exclusief verkrijgbaar voor Erkende Pannenkoekenrestaurants

Stroop & Rozijnen is sinds kort weer exclusief verkrijgbaar voor Erkende Pannenkoekenrestaurants via onze partner VersTrade. “Wij hebben ervoor gekozen om het bier in eerste instantie alleen voor onze leden beschikbaar te stellen. Dat maakt het bier extra bijzonder!” stelt Pim Bijleveld.

Vereniging van Erkende Pannenkoekenrestaurants
Postadres:
Steven van Rumelaerstraat 30
3641 CL Mijdrecht

06 11 47 28 66 (op dit nummer kun je niet reserveren)
info@pannenkoekenrestaurants.nl